Dit is waar we op dit moment aan werken

 

21 september 2018

Deze trouwringen zijn gemaakt van half witgoud en half geelgoud. Eerst 2 platte strakke ringen gemaakt en deze vervolgens tegen elkaar gesoldeerd. Op de foto kan je zien hoe de ringen in model gevijld worden.

Als de ringen eenmaal in model zijn, kunnen we ons meesterteken erin slaan en daarna naar de Waarborg sturen voor het Goud keurmerk.

20 september 2018

Vandaag eindelijk eens de tijd genomen om eens wat te expirimenteren met het zelf maken van display materiaal. Voor armbanden is er weinig kant en klaar te koop dat bij onze sieraden past.

Zelf aan de slag is natuurlijk veel leuker en zeker als het werkt. Eerste test is geslaag nu nog meer verfijnen en afwerken.

19 september 2018

Zilveren schakels afwerken nadat ze gegoten zijn. Een heel speciaal project waarover in het nieuwe jaar meer.

18 september 2018

De collectie gouden collier is weer aangevuld. We hebben altijd 40 verschillende colliers in de collectie. Verschillnde schakels en diktes. Geschikt om los te dragen of om er een hanger aan te doen.

14 september 2018

Net een mooi boekje gekregen van Jorg Heinz. Echt vakwerk en oog voor detail. Voor wie de Collectie Jorg Heinz nog niet kent.

Het is een systeem waarmee je zelf op eenvoudige wijze je eigen collier kan samen stellen. Door middel van het wisselen van de sluiting of het collier. Je draagt de sluiting ook promiment aan de voorkant. 

7 september 2018

Innoveren "ingewikkeld" wel nee

We zijn aan het kijken welke draad dikte het mooiste uitkomt. Hoe de ring verder omwikkeld gaat worden moeten we nog verder mee expirimenteren.

6 september 2018

Net de basis van de ring aan de klant laten zien. Een big smile dus dat gaat de goede kant op. Nu de ring verder in elkaar solderen en de de groen Maansteen erin zetten. 

to be continued

5 september 2018

Binnenkort zullen deze trouwringen in gebruik worden genomen. De basis is gemaakt van geelgoud en in de dames ring is de zetting schuin gemonteerd. Hierdoor komt de Oranje saffier, die Markies geslepen is extra goed tot z'n recht.

Wat is is het toch een voorrecht om zulke dingen te mogen maken. De meeste dingen in deze tijd zijn vergangkelijk, maar trouwringen draag je de rest van je leven bij je.

We wensen het bruidspaar dan ook veel geluk en gezondheid.

4 september 2018

We krijgen nog wel eens te horen dat we alleen vrij zware en stevige ringen in de collectie hebben. Vandaag net klaar een verfijnde smeedring van witgoud. Vanzelfsprekend ook te maken in geelgoud of roodgoud. Wil je er liever een steentje aan toegevoegd dan kan dat natuurlijk ook.

1 september 2018

Al jaren dragen we de Haarlemse Muggeronde een warm hart toe. Ook dit jaar hebben we weer een paar gouden Muggen gemaakt.

Wist u dat iemand die in Haarlem geboren is een "Mug" wordt genoemd

31 augustus 2018

Elke 6 tot 8 weken veranderen we de etalage. Alles lekker schoonmaken en op nieuw etaleren. Onze collectie is zo groot dat het leuk is om elke keer weer vernaderingen toe te passen.

Vooral het zilver schoonmaken is er klus. Zilver slaat bruin aan door de zon. We hebben een speciaal schoonmaakmiddel voor het zilver. We noemen het voor het gemak maar "dippen" alles komt er weer stralend wit uit, vervolgens goed afspoelen en afdrogen.

30 augustus 2018

Gisteren een bijzondere Titanium met gouden herenring verkocht. Dus is er plaats voor wat nieuws, al een lange tijd loop ik met het idee om een titanium heren ring te voorzien van een zwarte diamant. De basis van de ring ligt al geruime tijd op ons atelier.

Deze ring is gemaakt van een massieve plaat titanium waar een gat is ingeboort op de gewenste ringmaat. Hierna worden de contouren van de ring uitgezaagd. Op een schuurband wordt de ring verder in model geschuurd. Op de foto zie je de ruwe basis. Nu nog verder schuren en vijlen en de steen erin zetten.

28 augustus 2018

Helaas heb ik het vak van edelsmeden nooit geleerd. Als kind wel eens achter de werkbank wat uitgeprobeerd maar heb er nooit het geduld voor gehad. Aanzien Joost met vakantie is dacht ik, ik ga het toch maar weer eens proberen en kijken wat er uit gaat komen.

 

 

Een reactie plaatsen