Dit is waar we op dit moment aan werken

 • Blauwe lucht

  16 maart 2019

  Toch nog een blauwe lucht vandaag. Het is wederom een stormachtige dag. Dus lekker werken aan deze hanger. De basis is gemaakt. Een zetting voor deze driehoek blauwe Topaas en 3 losse strips die er speels eromheen moeten komen. Het is nog even puzzelen hoe de beste combinatie is. 

  De werkelijkheid pakt vaak toch net even anders uit als de tekening.

   

   

 • De nieuwe HRLM

  15 maart 2019

  De nieuwe HRLM is net uit. Als echt Haarlems bedrijf staan wij er ook weer in de komende edities. In het Mei-Juni nummer krijgen we als het goed is een redactioneel stuk over ons 50 jarig jubileum.

  Wil je een exemplaar hebben dan ligt er een stapel klaar, dus loop maar even binnen als je er 1 wil hebben.

   

 • Storm in Haarlem

  13 maart 2019

  Het stormt hier lekker om de kerk. Het blijft een oud pand dus je voelt de wind gewoon binnen. Ook dan kunnen we gewoon mooie dingen maken, zoals deze ring met groot chaton en rood-roze ovale Toermalijn.

  Natuurlijk kunnen we die ook met andere kleurstenen maken...

  Vanmiddag maar weer eens verder schetsen voor ons 50 jarig jubileum want de tijd begint te dringen.

   

 • Ringen solderen

  12 maart 2019

  Nadat we het goud gesolten hebben en uitgegoten tot een staafje, hebben we er nu 8 platte losse ringen van gemaakt. Deze 8 losse ringen worden uiteindelijk 2 ringen die weer uit 4 ringen bestaan. Als het goed is hebben we morgen het eindresultaat klaar. 

  Altijd weer leuk om "oude" sieraden weer om te vormen tot iets nieuws.

   

 • Nieuw etalage

  9 maart 2019

  Alles lekker schoongemaakt, de hele collectie gepoetst. Alles ziet er weer fris uit. Ook hebben we een nieuwe etalage indeling gemaakt die wat speelser is. We hebben nu wat meer ruimte om te laten zien wat we allemaal in huis hebben.

   

 • goud smelten

  5 maart 2019

  we hebben hier een aantal oude sieraden bij elkaar gesmolten in een bakje. De smelttemperatuur van goud is 1064 graden

  Je ziet hier het uitgieten van het vloeibare goud. We hebben een stalen mal met verschillende maten gaten. Je kan zo staafjes gieten op de gewenste maat. 

   

 • Ring smeden

  2 maart 2019

  Op de valreep van het weekend nog even een witgouden ring smeden. Tussen het helpen van klanten door. Volgende week meer vijlen en schuren en verfijnen. Ook komt er nog een mooie diamant in, uit de partij stenen die we vorige week aangekocht hebben.

  Fijn weekend allemaal !

  to be continued

   

 • Trap geplaatst

   

  1 maart 2019

  Weer wat van het lijstje. De nieuwe trap is geplaatst en het zeil ligt. Volgende de rest afmaken en dan kunnen we eindelijk alle apparatuur weer terug plaatsen. 

   

 • Nieuwe collectie uitzoeken

  28 februari 2019

  we hebben vandaag de collecties van La Mollla, AB Art en Emka horloges weer eens bekeken. Alles weer een beetje aangevuld en een aantal nieuwe modellen uitgezocht.

   

 • Nieuwe diamanten

  20 februari 2019

  Vandaag weer een hele nieuwe voorraad diamanten binnen gekregen. Deze stenen hebben allemaal een GIA of IGI certificaat.

  De stenen zijn naar één van deze 2 laboratoria geweest. Ze worden daar beoordeeld op vorm, kleur, zuiverheid en gewicht, maar ook hoe ze geslepen zijn, de afwerking van de steen en hoe symetrisch ze zijn. Al deze punten bepalen ook de prijs van een diamant.  Elke steen heeft dus een soort paspoort zodat u precies weet wat u koopt. 

  In onze winkel kunnen we je een nadere uitleg geven aan de hand van voorbeelden. Ook hebben we een leuke folder met uitleg over deze zogenoemde 4 C's.