Dit is waar we op dit moment aan werken

 • Verlovingsring

  16 juli 2019.
   
  Verlovingsringen in alle soorten en maten. Zoals deze witgouden met een briljant 0,20 crt als center steen. In de ring zelf zijn ook nog 14 briljantjes gezet.
   
  art 26770 € 990,-

   

 • Titanium herenring

  11 juli 2019.
   
  Eindelijk eens tijd gehad om deze herenring af te maken. De basis is gemaakt uit een massieve titanium plaat. Eerst wordt er een gat geboord in de plaat op de goede ringmaat. Hierna de countouren uitgezaagd en daarna alles verfijnen op een schuurband.
  Wil je een andere uitvoering, kom langs en we bespreken de details.
   
  art 26777 € 750,-

   

 • Parels ?

  9 juli 2019.
   
  Dat parels niet altijd rond zijn, blijkt wel uit deze vorm. Het zijn staafjes gevormt in een oester. Het was wel lastig om daar wat mee te doen, maar toch gelukt.
   
  art 26716 € 325,-

   

 • Goud korrels

  3 juli 2019.
   
  Onze klant heeft zelf goud gezeefd in Amerika. De vraag was of we een hanger konden bedenken waar de goud korrels zichtbaar in verwerkt konden worden. We hebben een witgouden kom gemaakt en hier de goud korrels los ingelegd en afgesloten met een horlogeglas. De hanger is aan 2 kanten te dragen. In het midden hebben we aan weerskanten een groene Toermalijn gezet

   

 • Monogram ring

  2 juli 2019.
   
  Net weer een bijzonder project afgeleverd. Van een bestaande herenring met een blauwe lagensteen, een trouwring en een berg oud goud, een nieuwe herenring gemaakt. We hebben een plaat gegoten voor de bovenkant. Hieronder zit een geelgouden trouwring met aan weerskanten 2 witgouden.

  De kop is gegraveerd met ongeveer hetzelfde monogram als in de oginele ring. 
   
   
  Reactie van de klant : 

  Ge wel dig. 

  Wat een fraai stuk ambachtelijk kunstwerk. 

  Kijk er echt naar uit om de ring met trots te dragen.

   

 • Citrien

  26 juni 2019.
   
  Net van onze slijper ontvangen een paar mooie goud gele Citrienen. Helaas was de voorste beschadigd. De slijper heeft de steen iets kleiner geslepen waardoor deze steen weer helemaal 100% is. Nu kan de klant kiezen welke we in haar hanger mogen gaan zetten.
   

   

 • Vacature edelsmid

  Vacature Edelsmid - Ontwerper
   
  In ons team is er ruimte voor een nieuwe collega (minimaal 10 jaar ervaring) die net als ons liefde heeft voor het ambacht en vakmanschap. 
   
  Wij maken voornamelijk nieuwe sieraden in ons atelier en besteden reparaties liever uit. Je passie moet dus liggen bij het smeden van nieuwe ontwerpen. 

  Eigen input is bij Sipkes van zeer groot belang en krijg je alle ruimte voor. Ook klanten helpen en samen tot een ontwerp komen, is een belangrijk onderdeel van ons werk.

  Zowel part-time als full-time behoort tot de mogelijkheden.

  Interesse? Neem dan contact op met Jorrit Sipkes.

  Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

   
 • Zegelring met Onix

  13 juni 2019.
   
  De basis van deze zegelring hebben we net klaar. Dit is niet een standaard model, maar 1 die we zelf maken. Je kan het dus ook naar eigen wens samenstellen. Geel, wit, of roodgoud of combinaties hiervan. Ook zijn er verschillende steen varianten.
   
  De klant is nu zelf een monogram aan het ontwerpen. De zwarte steen, Onix genaamd zal nog gegraveerd worden.
   

   

 • Geslaagd vandaag ?

  12 juni 2019.
   
  Vandaag worden de examenresultaten bekend. Is je dochter geslaagd en zoek je een speciaal cadeau en een blijvende herinneRING.
   
  Van de week hadden we nog een klant in de winkel om haar ring te poetsen die ze 45 jaar geleden heeft gekregen voor haar slagen. Ook die is in ons atelier vervaardigd.
   

   

 • Armband gesmeed

  4 juni 2019.
   
  Lang geleden dat we weer eens een armband op de "old school" manier gemaakt hebben. Basis van de armband gesmeed en later voorzien van een schanier en slot. De laatste tijd maken we veel open banden zonder sluiting.
   
  We weer mooi gelukt en nu in de etalage te bewonderen !