Halssieraden

Halssieraden is het verzamelwoord voor alles wat u om uw hals draagt. Aan de ene kant zijn er flexibele colliers met aan het andere uiterste een spang uit één stuk gesmeed.  

Witgouden 14 karaat spang met een 0,97 crt. Ice Flower geslepen diamant.

de actuele collectie spangen bekijken -->

Spangen smeden is een vak apart. Men leert dat alleen door het te doen. De vorm van de spang moet zo veel mogelijk overeenkomen met de vorm van de hals. We zien vaak mensen in de stad lopen met een spang die alle kanten op beweegt en niet mooi aansluit om de hals. Een spang is geen massaproduct omdat elke hals anders van vorm is leert de ervaring. Een goed gevormde spang voelt u niet tijdens het dragen. Wij kunnen sommige van onze spangen ter plekke aanpassen, lukt dit niet dan smeden we een geheel nieuwe spang op de correcte maat en vorm. Het komt er eigenlijk op neer dat geen één spang hetzelfde is.

Spangen maken en passend maken is één van de specialiteiten van Sipkes Edelsmeden.

 

Geelgouden 14 karaat spang.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van een choker. Een choker bestaat globaal uit een flexibel collier met vast deel ertussen. De gebruikte colliers zijn meestal machinaal gemaakt en die kopen we in omdat machines nu eenmaal verfijnde schakels kunnen maken. Het tussenstuk maken we wel met de hand waardoor we elke choker toch een eigen karakter kunnen geven.

 

Geelgouden 14 karaat choker.

Bij een schakelcollier moet u denken aan een herhalende vorm die scharnierend aan elkaar gemaakt is. 

Witgouden 14 karaat schakelcollier met briljant.

de actuele collectie kettingen bekijken -->

 

 

de actuele collectie hangers bekijken -->