De ontwerpen van de Jubileumring die het niet zijn geworden

Ergens in januari is het idee ontstaan om iets aan ons 45 jarig jubileum te doen. Al snel hadden we besloten om een ring te maken. En toen begon het soort van groei proces. Meestal schetsen we eerst een aantal modellen en daarna maken we ze direct in goud. De beste ontwerpen ontstaan door gewoon maar te gaan smeden en te zien welke vormen er ontstaan.

 Normaal gesproken proberen we zo mogelijk min mogelijk dezelfde sieraden te maken. Bij een speciaal jubileum sieraad gaat dit natuurlijk niet, want we hopen er daar natuurlijk meer mensen mee te verblijden. Alleen maar dezelfde ringen maken als een soort van massa productie dat willen we zeker niet. Ten eerste is dat saai om te maken en ten tweede dat is niet waar Sipkes Edelsmeden voor staat. Toen ontstond het idee om een basis model te maken waar we redelijk eenvoudig vele varianten mee kunnen maken.

 

Ondanks dat deze ringen niet zijn verkozen tot onze Jubileumring wil dat niet zeggen dat het slechte ontwerpen zijn. Mocht u één van deze ringen mooi vinden dan kunt u deze uiteraard komen bekijken in onze winkel, want deze exemplaren zijn wel opgenomen in de eigen collectie..

1 Reactie

 • J. Bron zei

  Mijn hartelijke gelukwensen met het Jubileum van Sipkes Edelsmeden. Al in het begin van het bestaan van de winkel kocht ik bij Uw vader mijn sieraden.

  Ik vind het fantastisch, dat de zaak nog steeds uniek is en op zo'n mooie plek in Haarlem.

  Mijn persoonlijke code is: 1334.

  Met vriendelijke groet en veel plezier in dit jubileumjaar,

  Cobi Bron.

Een reactie plaatsen