Nieuw in onze collectie !

4-4-2024 | 18 karaats geelgouden oorhangers

1-9-2023 | Edelstalen hanger Saffier & Diamant

Cirkel hanger gemaakt van edelstaal, in het midden zit een saffier geklemd met 2 briljanten in de opening.

 

 

27-9-2022 | Regenboog hanger met saffier

Deze hanger is gemaakt van geelgoud en heeft 22 saffieren die in kleur overlopen.

 

 

18-5-2022 | Roodgouden smeering.

Al ruim 53 jaar smeden we sieraden in ons eigen atelier, we hebben weer een aantal nieuwe ringen gemaakt waarvan dit de basis vorm is. We kunnen dit type ring maken van geelgoud, witgoud, roodgoud, of combinaties hiervan.

 

 

17-2-2022 | Witgouden ring met Saffier en Diamant.

De basis van deze ring is gemaakt van witgoud. In het midden een blauwe Saffier in Peervorm geslepen. Aan weerskanten zijn er diamanten gezet.

Deze ring is ook in Geelgoud, roodgoud of Platina te maken. Andere steen kleuren zijn ook mogelijk.

 

 

16-10-2020 | U zetting smeedring.

Deze ring hebben we uit een staaf goud van 6 mm gesmeed. Aan de bovenkant van de ring is een U vorm zetting tussen de ring gemaakt. In de U is de briljant van 0,73 crt geklemd. Natuurlijk kunnen we deze ring ook geheel in geelgoud, witgoud of roodgoud maken. Ook zijn er andere maten stenen mogelijk.

 

 

2-10-2020 | TV model smeedring.

Charissa is al weer een jaar bij ons aan het smeden. Deze ring is zojuis door haar afgemaakt. 

 

 

12-8-2020 | Geelgouden Lapis hanger.

"Elk nadeel heeft z'n voordeel"  zei Johan Cruyff al. In het begin van de Corona tijd was het erg rustig in de stad. We hebben die tijd goed gebruikt om eens ontwerpen af te maken die er al jaren liggen. Zo ook dit ruwe stuk Lapis Lazuli van AAA kwaliteit gecombineerd met 2 diamantjes.

Het is een eenmalig vervaardigde hanger.

 

direct bestellen : verkocht

1-10-2019 | Entourage ring, moderne

Dit is een klassieker in een morderner jasje. Een midden steen, in dit geval een Saffier, met hieromheen een soort S vormen met briljantjes bezet. Natuurlijk kan die ook in witgoud, roodgoud of combinaties hiervan. Ook zijn er kleurcombinaties van de edelstenen mogelijk.

 

direct bestellen : verkocht

12 -3-2019 | Klemring witgoud

Van plaat gemaakte ring, in een punt lopend en versprongen. Tusser de verspringing zit een briljant van 0,23 crt geklemd.

 

direct bestellen : verkocht

24 -1-2019 | Robijn & Saffier ring

Geelgouden ring gemaakt van draad. Tussen de overlapping 2 ronde robijnen in een witgouden zetting en daarnaast een vierkante gele saffier.

 

 

       12-7-2018 | Cool Blue Topaas ring

Klassieke ring gemaakt van witgouden met een 6 poots zetting ertussen. De zijkant van de ring heeft navet vorm openingen. De blauwe steen is een Topaas (behandeld). De steen is aan de onderkant door middel van een laser gegraveerd waardoor er een enorme diepte ontstaat/

direct bestellen : verkocht

       30-6-2018 | Solitair 2018

Klassieke ring als basis maar met een eigentijdse Sipkes twist. De basis is gemaakt van geelgoud en is mat afgewerkt de briljant van 0,30 crt is half in de ring gezet en word vastgehouden door 2 witgouden zetpootjes. Deze ring kunnen we ook in andere kleur combinaties maken en vanzelfspreken ook met andere maten diamant, robijn of saffier.

 

       28-3-2018 | Lus oorhangers met 2x 0,31 crt

Draadhaak die overgaat in een stip die als lus eindigd. De diamant is met 1 zet poot vast gezet.

 

        24-11-2017 | Spiraal ring met Baguette geslepen diamant

Uit 1 stuk gemaakte ring. Gemaakt door Marianne. 

direct bestellen : verkocht

        28-9-2017 | Dubbele lus smeedring

Uit 1 strip gemaakte ring. Gemaakt door stagaire Rosa. De opdracht was om zonder ontwerp een ring te smeden. Dus gewoon aan de slag te gaan en te expirimenteren. Dit is het resultaat als je je creativiteit de vrije loop laat.

 

       20-9-2017 | Ring met Saffier

Witgouden draadring met geelgouden "Donut" zetting en licht blauwe Saffier. 

nummer  verkocht

        23-8-2017 | Edelstalen hammerslagring

Deze ring is gehamerd en daarna iets gepolijst. We kunnen hem voor de linker hand smeden en voor de rechter hand. Ook kan die breder of smaller. 

 

        29-6-2017 | Oorsieraden met Lapis.

Ruw gesmolten geelgouden cirkels met hieraan bewegend Lapis Lazuli druppels.

 

        7-6-2017 | Puntring zilver met Citrien.

Smeedring in punt lopend met zetkast ertussen. Gemaakt door onze stagiare Rosa. Rosa kan deze ring ook voor u maken met een blauwe Topaas of rode Granaat. Wilt u hem in het geel-, wit, of roodgoud dan kan dat vanzelfsprekend ook. Kom naar de winkel en laat u adviseren.

 

        5-4-2017 | Geel- met witgouden ring met briljant.

V smeedspang, pavébezet met briljant.

nummer 25684  verkocht 

        5-4-2017 | Geel- met witgouden ring met briljant.

Dubbele 45 jaar Jubileum in 2 kleuren goud met geklemde briljant 0,16 crt.

nummer 25678  verkocht

        9-3-2017 | Geelgouden druppel oorhangers.

Draadhaak met open druppelvorm eraan. In de bocht een briljant 0,30 crt gezet met 1 zetpootje.

nummer 25635  verkocht 

       25-2-2017 | Witgouden oorsieraden.

Vierkant draad gesmeed. De oorsieraden steek je met de ronde kant door het gaatje heen.

nummer 25606  verkocht 

       15-2-2017 | Zilveren armband met Caneool.

Deze armband is geheel gesmeed. Hij verloopt van breed naar smal. Op de overgang is een zetkast gemaakt met hierin een bol geslepen Carneool. Vanzelfsprekend zijn er ook

nummer 25615  verkocht 

       1-2-2017 | Rosé gouden hart met diamant.

Sierlijke hart vorm met het hangoog achter de hanger weggewerkt. 1 kant is bezet met 25 briljantjes.

 

 

        17-11-2016 | Draad lus armband.

De basis van deze armband is rond draad. Door de onderkant uit te smeden ontstaat er elasticiteit in de band. Aan de bovenkant zijn de einde beide in een lus gevormd. Deze lussen samen vormen de haaksluiting.

nummer 25455  verkocht 

Deze armband is op elke maat te maken en natuurlijk ook in Witgoud, roodgoud of roségoud.

        23-9-2016 | 1,01 crt Champagne Ring.

Na een paar maanden expirimenteren is deze ring ontstaan. Uiteindelijk hebben er er geen witte diamant in gezet maar een natrual Champagne van 1,01 crt. 

Wilt u deze ring in witgoud, roodgoud, roségoud of platina dan kan dat natuurlijk ook. Een andere steen maat of een Saffier, of Robijn behoort ook tot de mogelijkheden.

 

        10-9-2016 | Akoya parels met gouden bollen collier.

De Akoya parel en gouden bollen zijn op een collier geregen waardoor ze heen en weer kunnen schuiven. Er zijn verschillende maten gouden bollen gebruikt waardoor er een speels effect ontstaat.

De lengte van het collier is 50cm, korter kan natuurlijk ook.

verkocht

        14-7-2016 | Zilveren smeedring met geklemde diamant.

Gesmeed uit een 8-kantige staf zilveren, waardoor er verloop in het materiaal ontstaat. Aan de onderkant is de ring plat uitgesmeed en verloopt naar de bovenkant in hoogte, waardoor er plaats ontstaat voor de diamant. De steen is tussen de 2 wanden geklemd. In de wand zit een klein "sleufje" waar de diamant precies in valt. Er is nog een extra verbinding onder de steen gesoldeerd zodat de steen vast zit.

nummer 25201 verkocht


 

        24-06-2016 | Oorhangers geelgoud met Lapis Lazuli

Druppelvormige Lapis Lazuli stenen met wat koperkleurige pyrietvlekjes erin. Deze zijn omhuld met gouden 'armpjes' die de stenen op z'n plek houden en bovenop nog een klein diamantje om het af te maken.

Lapis Lazuli is een blauw gesteente dat uit verscheidende mineralen bestaat. Men droeg deze edelsteen omdat men geloofde dat het de drager tegen het kwaad zou beschermen. 

Leuk weetje: het masker van Toetanchamon bevatte onder andere ook Lapis Lazuli.

nummer 25198 € verkocht

       13-05-2016 | Driehoek Topaas sluiting

Dit is één van de edelstenen die de inbraak van twee jaar geleden heeft "overleefd". Het ontwerp is heel anders geworden dan de oorspronkelijke hanger. Alleen deze mooie Topaas is teruggevonden. Deze sluiting is zo gemaakt dat de edelsteen ingesloten lijkt en een geborgen gevoel er aan geeft. Iets wat bij de gebeurtenis ons heel passend leek. 

De sluiting is gemaakt van geelgoud en heeft een Fancy driehoek geslepen blauwe Topaas en heeft het Jörg Heinz systeem ingebouwd. 

 

        05-06-2015 | Witgouden Diamant armband

Nieuw in de collectie van Sipkes Edelsmeden, deze witgouden smeed armband met diamant.

Hand gesmeed uit het eigen atelier van Sipkes Edelsmeden komt deze prachtige 14 karaats witgouden armband. Tussen de armband zit een briljant geslepen diamant van 0,31 crt. in de kwaliteit F-vvs geklemd. De armband is glanzend afgewerkt maar kan naar wens ook (gedeeltelijk) mat worden gemaakt.

 

        23-05-2015 | Akoya Parel oorhangers

Nieuw in de collectie van Sipkes Edelsmeden, deze prachtige Akoya Parel oorhangers. Het betreft oorhangers van 14 karaat geelgouden met aan het uiteinde een 7mm Akoya parel. De oorhangeers zijn glanzend afgewerkt en vanaf nu direct leverbaar bij Sipkes Edelsmeden. De prijs bedraagt €590,-

 

        24-04-2015 | Gouden Alliance Ringen

Nieuw in de collectie van Sipkes Edelsmeden. Deze prachtige 14 karaats gouden alliance ringen. Beiden ringen zijn voorzien van 5 diamanten. De diamanten zijn briljant geslepen, zijn ieder van het formaat 0,11 karaat en van de kwaliteit G-vvs. De witgouden ring heeft een gedeeltelijk open zijkant en de diamanten zijn "gewreven" vastgezet. De roodgouden ring heeft een dichte zijkant en de diamanten zijn "pave" gezet. Beide ringen zijn nu te bewonderen bij Sipkes Edelsmeden. 

        21-02-2015 | Gouden diamant hanger

Zie hier één van de laatste creaties uit het atelier van Sipkes Edelsmeden. Het heeft door de grote drukte van de laatste tijd helaas wat langer geduurd voordat er een mooi nieuw stuk aan de collectie kon worden toegevoegd, maar het resultaat mag er uiteraard wezen. Een hanger bestaande uit geel- en witgoud met een Ice-Flower geslepen diamant van 0,40 crt.

        9-10-2014 | Gouden aanschuifringen

Even met onze nieuwe aanschuifringen gepuzzeld om wat meer idee te krijgen van de mogelijkheden. Leuke ervan is dat het vaak te combineren is met uw bestaande ring en dat er zo iedere keer een nieuwe variant ontstaat. 

Genoeg inspiratie lijkt ons!

        10-9-2014 | Zilveren smeedring

Onze stagiaire Jiss heeft haar eerste ring voor Sipkes Edelsmeden vervaardigd. Het is deze prachtige zilveren smeedring geworden met gegolfd ontwerp. Het maken van deze ring vergt verschillende disciplines, zoals het smeden van de zilveren basis, de diamant in de zetting zetten en vervolgens de zetting aan de ring solderen. En misschien nog wel het lastigste het "strak" polijsten van de ring. De ring is nu te bezichtigen bij Sipkes Edelsmeden en uiteraard ook te koop via onze webwinkel.

De prijs is € 495,- en de ring is eventueel naar eigen wens aan te passen.

        28-8-2014 | Witgouden hamerslag oorsieraden

Deze Prachtige nieuwe oorhangers uit de Sipkes Collectie. Dit ontwerp is een gebogen witgouden vorm met een gehamerd uiterlijk. Dit is verkregen door op de juiste manier met een speciale hamer op het goud te hameren totdat de gewenste vorm is verkregen. Op ongeveer 1/3 vanaf de bovenkant zit de stift, waardoor een deel van de oorhanger onder de oorlel uitsteekt.

De prijs is € 590,- en de oorhangers zijn eventueel naar eigen wens aan te passen.

        14-8-2014 | De Mech Automaat van Rolf Cremer

Dit prachtige nieuwe horloge van Rolf Cremer is voorzien van een automatisch uurwerk, waardoor het met de hand opwinden en batterijen tot het verleden behoren. Het uurwerk is een automatisch Miyota uurwerk, heeft een grote kast met een diameter van 36mm en een dikte van 10mm. De kast is gemaakt van edelstaal en ziet er robuust uit. De band is van echt leder en heeft een breedte van 21mm. Dit horloge is voorzien van een mineraal glas.

Prijs uitverkocht

Dit horloge is ook te bestellen via onze webshop, maar zelf in de winkel komen kijken is natuurlijk veel leuker.

 

 •  

       

 

1 Reactie

 • Marijke Brauers zei

  Goedemiddag,
  Op de website zie ik een draadlusarmband staan, er staat echter geen prijs bij vermeld. Ik wil daarom even informeren naar de prijs van de armband als deze in geel goud zou worden uitgevoerd.
  Alvast bedankt,
  met vriendelijke groet,
  Marijke Brauers

Een reactie plaatsen