5 Tips om inbraak te verminderen

Met de vakantieperiode weer voor de deur is het voor velen een tijd van genieten van een welverdiende vakantie. Helaas is het dan vaak topdrukte bij het inbrekersgilde. Reden genoeg om een paar tips te geven om de kans op inbraak te verminderen. 
 
En denk er ook eens aan om de verzekerde waarde van uw sieraden op de verzekeringspolis na te kijken. Onze ervaring leert dat men vaak onderverzekerd is.
 
Indien nodig: wij doen ook taxaties van sieraden ;-)
 
5 tips om inbraak te verminderen
 
1. Goed hang- en sluitwerk.
De meeste inbraken zijn in goedkopere (huur)woningen. Vaak is daar het hang- en sluitwerk van mindere kwaliteit. Een goed slot houdt inbrekers buiten de deur en mochten de buren een makkelijker slot hebben gaan ze graag een deur verder. Laat de sleutel in ieder geval niet in de deur zitten en bewaar deze ook niet op een ‘geheim’ plekje buiten. De inbrekers weten deze plekjes namelijk altijd wel te vinden!
 
2. Houd de inbrekers voor de gek.
Als een inbreker denkt dat er mensen in huis zijn, zal hij lang zo snel niet naar binnen toe gaan. De lamp via een timer aan doen is zo’n gek idee nog niet. En mogelijk kunnen de buren ook nog helpen bij het ‘bewoonbaar’ laten lijken van de woning. Zij zouden bijvoorbeeld de post uit de brievenbus kunnen halen en de gordijnen zo nu en dan eens open en dicht kunnen doen. Handige tip : kopjes op het aanrecht laten staan.
 
3. Voorzichtig met Social Media.
Altijd leuk om je vakantiefoto’s zo snel mogelijk te willen delen op bijvoorbeeld Facebook, maar vaak zien niet alleen vrienden deze foto’s. Ook inbrekers die er weet van krijgen dat er niemand thuis is zullen misschien wel even een stop bij jouw huis willen maken. Probeer zo min mogelijk informatie die voor een inbreker relevant is te delen via Social Media.
 
4. Daglicht houdt inbrekers niet tegen.
De meeste inbraken vinden plaats overdag, maar 13% van de inbraken vindt ’s nachts plaats. Overdag kan een inbreker makkelijker zien waar een raam openstaat en vaak zitten deuren dan ook niet op slot. Let daar dus ook op, vooral aan de achterkant van het huis. Want ook overdag willen inbrekers graag niet gezien worden.
 
5. Maak het inbrekers niet te gemakkelijk.
De meeste inbraken worden gedaan door gelegenheidsinbrekers. Als deze hun kans zien, dan grijpen ze hem. Dus laat geen ladder in de tuin liggen, leg geen laptop in de vensterbank, en bewaar sieraden en portemonnees niet in het zicht. 
Een reactie plaatsen