Nieuwsbrief Maart 2017
Een nieuwsbrief maken is aan de ene kant heel erg leuk, maar het kan aan de andere kant heel lastig zijn om in te schatten wat men leuk vindt om te lezen. Soms zijn sommige weetjes al zo vanzelfsprekend voor ons dat we vergeten dat die juist voor u als lezer interessant zouden kunnen zijn. U kunt ons daarbij helpen door ons te laten weten over welke onderwerpen u meer zou willen weten.
Terug naar onze roots
De laatste maanden zijn we intensief bezig geweest met het verbeteren en vernieuwen van onze collectie. Eigenlijk terug naar de roots hoe mijn vader en moeder ooit begonnen zijn, namelijk door alles in eigen atelier te maken. Nadat we eerst onze collectie hebben uitgebreid met een aantal nieuwe sieraden, zijn we aan de slag gegaan met onze digitale winkel. Er gaat, naar nu blijkt, ook heel veel tijd en werk zitten in het fotograferen van alle sieraden en daarna de achtergrond te verwijderen, zodat alles in één stijl op onze website gepresenteerd kan worden. Op dit moment staat ongeveer 40% van onze collectie al op de site. Dagelijks komen er nieuwe dingen bij. Wilt u vast voorproeven voordat u naar onze winkel komt, dan kan dat steeds beter via onze website. Aangezien we sieraden maken en geen internetspecialisten zijn, hebben we natuurlijk altijd wat aan uw feedback!
Wist u dat we al ruim 10 jaar nieuwe sieraden maken van “gerecycled” goud en zilver?
Ons vak is waarschijnlijk het oudste vak waarin recycling een belangrijke rol speelt. Globaal scheiden we ons afval in 3 verschillende groepen. Het onderscheid is de mate van “vervuiling”
-
oude sieraden en brokken goud. Ook houden we tijdens het maken van nieuwe sieraden stukjes materiaal over.
-
Vijlsel. Dit ontstaat bij het bewerken van de sieraden.
-
Restafval, zoals schuurpapier, stof uit de stofzuiger van de smederij, oude vijlen en zelfs de drab uit de spoelbak.
|
Ook kunt u, als u nog sieraden in de kast heeft liggen die niet meer gebruikt worden of stuk zijn, deze bij ons tegen contant geld inleveren. Als we genoeg materiaal verzameld hebben, gaat alles naar de smelterij, daar worden alle metalen
gescheiden door middel van een verschil in smeltpunt. Bij de smelterij hebben we een soort bankrekening in grammen goud en zilver. Als we weer nieuw materiaal nodig hebben, kunnen we het zuivere goud weer laten legeren en hiervan weer nieuwe sieraden maken.
Goud & Nieuw
Een andere simpele manier van hergebruik is natuurlijk iets maken van uw goud. Dus heeft u nog oude sieraden
waar u graag iets van wilt laten maken, kijk dan eens op: http://www.sipkesedelsmeden.nl/oud-goud
Wij zijn milieubewust
Behalve het recyclen van edelmetalen, proberen we ook op andere manieren het milieu te sparen door ondere andere het verminderen van het gebruik van verpakkingsmaterialen en het hergebruiken ervan. Als u iets bij ons koopt geven we u een tasje dat gemaakt is voor meermalig gebruik. Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met afvalstoffen en verzamelen we oud papier en glas apart. Ook hebben we nu al een jaar of 3 een aantal zonnepanelen op ons dak liggen. Ook hebben we het grootste deel van onze verlichting vervangen door energiezuinige lampen.
Nieuwe creolen in onze collectie
Sinds kort bieden we een aantal nieuwe variaties in onze creolen. We maken ze in 3 verschillende breedtes en ze kunnen in 14 karaats of 18 karaats geelgoud, roodgoud, witgoud of roségoud worden gemaakt. De standaard vorm is plat en strak, maar we kunnen ze ook in een iets bollere vorm maken. Doordat ze massief zijn, kunnen we ze uitvoeren met 1 of meer stenen naar keuze, zoals bv. diamant, saffier, robijn, smaragd of een andere steensoort naar uw keuze. Heeft u zelf nog stenen die geschikt zouden zijn, dan is het ook mogelijk deze in het sierraad te verwerken.
|
U kunt onze volgende nieuwsbrief omstreeks de 1e week van mei verwachten .
Met vriendelijke groet,
Jorrit Sipkes