Ons team

 

Jorrit Sipkes

Sinds 23 oktober 2000 ben ik de trotse eigenaar van Sipkes Edelsmeden. Met de overname van het door mijn vader en moeder opgerichte atelier is mijn hartewens uitgekomen.

Sieraden maken kan ik niet maar ik hou gewoon van mooie dingen. De aantrekkingskracht van sieraden is ernorm. Mijn plezierigste bezigheid is samen met de klant iets geschikts voor hem of haar te vinden. De bekroning op mijn werk is een klant die met een big smile de winkel uit loopt.

Een andere leuke bezigheid is het samenstellen van de collectie. In hoofdlijnen geef ik aan mijn team aan in welke richting iets kunnen ontwerpen voor de collectie. Ik geef ze grote vrijheid en daardoor ontstaat er meer varatie in de vormgeving. Onze eigen sieraden worden aangevuld met speciale modellen van nationale en internationale ontwerpers. Van alles wat ik inkoop kies ik voor 75% ontwerpen, waarvan ik weet dat onze klanten ze aanspreken. Het overige deel besteed ik aan vormgeving die mij persoonlijk aanspreekt. Dat zijn meestal de wat gewaagdere sieraden en horloges.

Joost Simon Thomas

Aan de MTS-vakschool voor edelsmeden in Schoonhoven heb ik de opleiding voor goud- en zilversmid gevolgd. Voor mijn stage jaar ben ik in Haarlem bij Edelsmederij Rob Sipkes in de leer gegaan. Anno 2022 ben ik ruim 38 jaar werkzaam als ontwerper en edelsmid bij Sipkes.

Mijn werk hier is zeer gevarieerd. Van aanpassingen van bestaande sieraden, ontwerpen naar idee van de klant, tot ontwerpen en vervaardigen van sieraden in mijn eigen stijl. Mijn stijl is simpel gezegd eenvoudig, strakke vloeiende vormen en geen overbodige franje. Hooguit een enkel accent.

U bent vanzelfsprekend van harte welkom in onze winkel, om eens naar m'n ontwerpen te komen kijken

        Charissa Smit

Al een tijdje wilde ik het kappersvak inruilen om te gaan goudsmeden. Na een cursus edelsmeden te hebben gevolgd in Schoonhoven en ook bij het Haarlems Kunstatelier in de Waarderpolder, heb ik de kans gekregen om bij Sipkes een soort proefperiode te doen. 

Dit is zo goed bevallen dat ik inmiddels van het deel uit maak sinds januari 2020. De combinatie van klanten adviseren en sieraden bedenken en zelf maken is echt mijn ding. De ervaring van het kappersvak helpt zeker want je bent gewent om met klanten om te gaan en werkt ook met gereedschap.