Pas Diamonds

Pas Diamonds is al 40 jaar een begrip in de Nederlandse Juwelenbranche. De huidige directie van dit familiebedrijf is al de 4de generatie die werkzaam is in de 
diamant industrie. Zij staan bekend om hun uitstekende service, hun vakmanschap, maar vooral om de goede kwaliteit van hun sieraden. Hun specialiteit is vooral de diversiteit van de producten en diensten. Aan de ene kant hebben ze losse diamant die wij vervolgens weer in onze sieraden verwerken. Aan de andere kant hebben ze losse monturen. We kunnen dan zelf edelstenen (ook bijvoorbeeld uw eigen diamanten) aanleveren die dan vervolgens in hun eigen atelier in het montuur worden gezet. Ook heeft men een grote collectie kant en klare sieraden bezet met diamant.

Een vak apart is het het diamant zetten. Er zijn daar een aantal technieken in te onderscheiden. Pas is gespecialiseerd in pavé zetten en het in chatons zetten. Van de eerste techniek is het resultaat te zien in de bovenste ring. Als u goed kijkt ziet u dat de diamantjes door hele kleine bolletjes op de hoeken van de briljant worden vast gezet. Dit gebeurt onder een microscoop door eerst een klein gaatje in de ring te boren en vervolgens materiaal weg te steken tot een bolletje. De volgende briljant haakt als het ware ook weer in het zelfde bolletje. De edelstenen kunnen hierdoor nagenoeg tegen elkaar gezet worden.

De chaton zetting is als het ware een soort kroontje om de edelsteen heen. De pootjes die de edelsteen vasthouden worden eerst iets ingefreesd waarna ze een klein stukje over de edelsteen heen worden gevouwen. De chaton moet minimaal 3 pootjes hebben voor oorknoppen en voor ringen is het minimaal 4 pootjes om er zeker van te zijn dat de edelsteen veilig genoeg vast gezet kan worden.

Aangezien het niet mogelijk is om alle varianten in huis te hebben, kunnen we altijd voor meer keuze zorgen door sieraden op zicht te vragen.