Staal & Titaan Collectie

Titanium en edelstaal zijn beide mooie materialen om sieraden van te maken. Beide metalen hebben een moderne uitstraling en zijn erg sterk. Men kan het polijsten of mat maken. Een nadeel van deze metalen is het niet kunnen solderen. Er zijn wel technieken om de metalen aan elkaar te maken. Lassen bijvoorbeeld, maar dit is een grove manier en niet mooi. Laseren is een andere techniek. Ook kan het geklonken worden met bijvoorbeeld een gouden verbindingsnagel.

Deze klemarmband is van edelstaal en in elke gewenste breedte te maken.

Zolang de ontwerpen eenvoudig blijven is er toch nog heel wat mogelijk. De meeste sieraden in staal en titanium worden op een draaibank gemaakt en kunnen daarna in ons atelier eventueel van edelstenen worden voorzien. In dit geval met saffier, maar diamant, gekleurde diamant of robijn zijn ook mogelijk. De edelstenen zijn tussen de ring geklemd. Er worden in de rand van de ring kleine groefjes gemaakt waar de edelsteen precies invalt. Door de spanning in het metaal wordt de edelsteen vastgehouden.

Deze ring is van Titanium gesmeed en voorzien van een blauwe diamant en een groef. Door het  titanium te verhitten ontstaat er een blauwe oxide laag.

Deze Titanium kubus hanger is voorzien van een blauwe diamant 0,25 crt.