Verlovingsringen

 

Het stereotype model van de verlovingsring is een ring met een diamant. U herkent dat moment vast wel uit de grote Hollywood films. De man gaat op z’n knieën en doet een doosje open met daarin een ring met een fonkelende diamant en stelt natuurlijk de vraag : 'Wil je met me trouwen ?'.

In Nederland kennen we deze traditie eigenlijk niet. Vroeger schafte men een paar ringen aan en die werden gegraveerd met de verlovingsdatum. Als er een huwelijk kwam, verhuisde de ring naar de andere hand en werd de trouwdatum er aan toegevoegd. De plaats van de ring hing sterk van het geloof af. Van oudsher dragen Katholieken de verlovingsring aan de rechterhand en de Protestanten aan de linkerhand. Tegenwoordig kiest het merendeel zelf aan welke hand zij de verlovingsring wil dragen.

Inmiddels komt het toch steeds vaker voor dat de man toch een verlovingsring met diamant koopt en een speciaal moment uitzoekt om deze om de vinger van zijn aanstaande te schuiven

Er zijn natuurlijk vele modellen ringen mogelijk, ook zijn er hier geen vaste regels voor. Iets waar u wel rekening mee kunt houden is, of er nog een trouwring naast gedragen gaat worden. Reden hiervoor is dat men dan uiteindelijk vaak de beide ringen naast elkaar, aan dezelfde vinger, gaat dragen. Van belang is dan dat beide ringen goed tegen elkaar passen, want anders draagt het ten eerste niet lekker en ten tweede kunnen de beide ringen elkaar ook behoorlijk beschadigen. We raden dan ook altijd aan, indien de ringen altijd samen gedragen gaan worden om ze aan elkaar te solderen. Er is dan veel minder slijtage

In onze collectie hebben we een aantal klassieke en uniekere modellen om te laten zien.

De klassieke verlovingsring, is meestal gemaakt van witgoud en heeft een zetting met 4,5 of 6 pootjes die de steen vasthouden. De steen wordt als het ware omhoog gelift. De prijs van een dergelijke ring is sterk afhankelijk van de maat en kwaliteit van de diamant. We hebben er altijd een aantal in de collectie in verschillende prijsklassen. Mocht hetgeen waar u naar op zoek bent er niet bijzitten dan kunnen we meestal binnen een paar dagen meer keuze mogelijkheden in huis hebben.

De eigentijdse verlovingsring kent geen grenzen. Eigen ideeën aandragen behoort ook tot de mogelijkheden. Als u in de winkel langskomt laten we met plezier alle mogelijkheden zien.