Zelf een ontwerp maken

Dit klinkt heel ingewikkeld, maar het is zeker de moeite waard om eens over na te denken. Het is alleen al nuttig om er beiden achter te komen in welke richting gezocht moet worden. Misschien denkt u nu: JA maar, ik kan helemaal niet ontwerpen of tekenen. Als u het helemaal niet probeert weet u ook niet tot wat voor een resultaat we kunnen komen. Een tip is, teken zo veel mogelijk op de ware grootte. Meet de breedte van uw vinger en zet 2 strepen op papier. Hiertussen dient u nu uw eigen ontwerp te tekenen. Met deze tekening kunnen wij vervolgens in samenspraak me u tot een uniek eindresultaat komen.

Op dit moment maakt circa 1 op de 10 klanten een eigen ontwerp wat daarna door ons wordt vervaardigd. 

Om het hele proces van een eerste gesprek tot het eindresultaat te kunnen bewandelen adviseren we u een termijn van 1 maand aan te houden. Het maken van de ringen neemt 4 tot 6 weken in beslag en dan hebben we nog 1 week extra voor eventuele onvoorziene zaken. De ringen worden uiteraard voorzien van ons meesterteken en ter keuring aangeboden aan de Nederlandse Waarborg voor het gehalteteken.


Als u eenmaal over trouwringen gaat nadenken, zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Veel van onze klanten gaan zelf aan de gang met hun eigen idee. Er zijn dan 2 manieren om te werk te gaan :

1). Zelf een tekening maken. U neemt een stuk papier en zet daar 2 strepen op die ongeveer even breed zijn als uw vinger. U schetst op deze manier een zo werkelijk mogelijk beeld van het uiteindelijk eindresultaat.

2). Zelf uitzoeken welke vormen, symbolen of andere zaken er in het ontwerp moeten komen. Met deze opzet komt u naar ons atelier. Samen praten wij over uw eigen idee en vervolgens gaan wij met deze gegevens een aantal ontwerpen voor u maken. We laten dit aan de hand van het volgende praktijk voorbeeld zien.

 

 

De ringen die hier ontstaan zijn voorgekomen uit een idee van de klant. Deze mensen hebben elkaar ontmoet bij het lopen in de bergen. Dit is een gezamenlijke hobby. Karakteristiek voor deze bezigheid zijn de schoenen waar je op loopt. In eerste instantie hadden ze geen idee wat voor een soort ringen ze wilden hebben maar er stond wel voorop dat het "iets symbolisch " moest worden. Met dit idee kwamen ze naar onze winkel. Wij hebben ze met huiswerk weer naar huis gestuurd : maak een paar foto's van UW loopschoenen. Met deze foto's hebben wij dan weer een ontwerp gemaakt en zijn we de ringen gaan maken.

Het vervaardigen van de ringen hebben we verder in stapjes aan de klant getoond. Het eerst is de basis van de ring gemaakt met 2 losse schoentjes. In dit geval was dit een geheel ronde ring. In het volgend gesprek met de klant kwam naar voren dat ze liever een zogenaamde "TV model" ring willen hebben. Ook de vorm en de stand van de schoentjes zijn wat aangepast. Nu kon ook de 2e ring er bijgemaakt worden.

De laatste stap is het afwerken. U kunt aangeven welke delen er glanzend of mat moeten worden om het gewenste resultaat te krijgen. Graveren is een van de laatste elementen in het hele proces. Bij het afhalen graveren we de ringen pas. U kunt daar op wachten, het voordeel is dat we de ringen nog een keer kunnen laten passen, zodat de maat precies goed is.

 

En dan het laatste deel ...... dat moet u zelf doen. De bruiloft en lang en gelukkig leven met elkaar.

Heeft u zelf ideeën komt u dan gerust bij ons langs, we vinden het heel leuk als we voor u éénmalige ringen mogen maken. Uw trouwerij is iets bijzonders en daar maken passen bijzondere trouwringen bij.

Tot ziens in ons atelier.